Super salata de sfeclă roșie crudă

Rețete / Salate

Ingrediente (pentru 2-3 persoane):

– 3 sfecle roșii mici (sau una mai mare) crude

– o lingură de ulei de măsline

– zeama de la jumătate de lămâie

– 1 vf. cuțit de sare

– pătrunjel pentru decor

Mod de preparare: Se spală fiecare sfeclă, se curăță de coajă și se taie cubulețe mici. Se pun cubulețele în bolul de salată, se adaugă uleiul de măsline, zeama de lămâie, puțină sare, se amestecă bine și gata! Se ornează cu frunze de pătrunjel.

Pentru decor, am mai presărat puțin susan măcinat.  DSC06493

Observații: Prefer acest mod de-a consuma sfecla crudă, în locul salatelor similare, dar care indică răzuirea sfeclei. Mi-a venit ideea de-a tăia sfecla cubulețe mici după ce mi-am rupt degetele răzuind-o și mi-am colorat mâinile, iar gustul salatei (care arăta ca o ciorbă mai densă) nu ne-a încântat prea mult.

De asemenea, știu că sunt gustoase (și sănătoase) și salatele de sfeclă roșie coaptă sau fiartă în coajă (cu sau fără nuci adăugate), dar eu ador varianta crudă, sub formă de cubulețe mici (nu răzuită). Simți că te încarci cu … viață! Poate vă place și dumneavoastră! Poftă bună!

DSC06492

Lora

By   -   Jan 24, 2012   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE